HTML

Aliszka csodaországa

Kulcs a lábtörlő alatt...

Utolsó kommentek

Friss topikok

Linkblog

AlíZOOlógia - A pályaválasztás nehézségei

2010.04.01. 09:26 :: enik

A mai kor embere gyakran  kénytelen nemcsak munkahelyet, olykor még szakmát is váltani élete során. Alíszka - lévén sokrétű személyiség - eddigi 35 éve alatt már több munkakörben kipróbálta magát. Bárhol is dolgozik, a mottója ugyanaz: Legyen az bármi, te végezd a munkát és ne az végezzen veled!

Íme egy kis ízelítő az eddigi próbálkozásokból:

 

Elsőre természetesen a mezőgazdaságban próbált elhelyezkedni, hisz ez volt a kézenfekvő megoldás végzettsége  miatt. Mivel a technikusi évet nem végezte el, ezért segédmunkásként próbált meg érvényesülni.Két munkakört is el kellett látnia egymással párhuzamosan. Délelőtt a napraforgóföldön dolgozott. Amint a kép is bizonyítja, szenvedélyesen szerette ezt a feladatot.

 

 

Délután pedig fűvet kaszált, de estére mindig kidőlt, ezért eltanácsolták az állásból.

 

Te kis butuska! Hát nem megmondtam, hogy sose végy semmit, aminek nyele van. Azzal valószínűleg dolgozni kell. Miért nem hallgatsz rám? Így jár, aki kockáztat.

 

Na és ezután úgy gondolta, hogy valamilyen nagyobb kihívást szeretne, ezért elhelyezkedett takarítónőként. Sajnos, ez  sem tartott sokáig, mert munkaadói nem ismerték fel kellőképpen a rátermettségét, a zsenialitását, a munkakör elvárásait messzemenően meghaladó esztétikus megjelenését. Aliszka nem  értette, miért mondják rá, hogy úgy van a munkakedvvel, mint az egyszerű lány a szombati buli után. Vagy megjön vagy nem...meg hogy a leginkább csak az őrület határát súrolja.

Alaptalanul még olyannal is megvádolták, hogy néha elszunyókál munka közben. Rágalom, színtiszta rágalom. Pedig egyszerűen csak hatalmas munkakedve támadt.......amiután csendesen leült egy sarokba és megvárta, amíg elmúlik.

Kolleginái számára sem volt egyértelmű, a  hatékony csapatmunka az, amikor sokan csinálják azt, amit ő mond.

Alíszka! Ne vedd a szívedre a dolgokat! Vígasztaljon a tudat, hogy lényegében a szótár az egyetlen hely, ahol az eredmény megelőzi a munkát.

A hozzád hasonló zseniális karaktereket pedig leginkább az utókor szokta kellőképpen méltatni. Az is igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de hát miért pont te lennél, aki felesleges kockázatot vállalnál?

A következő munkakörök betöltésénél ő is arra kereste a választ, mint az átlagemberek már ősidők óta.

1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?

Aliszka szívsebészként, a páciens felülvizsgálatakor. A beteg tudja, hogy jó kezekben van.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Majd egy merész váltással az ész helyett az erő uralja az életét, boxoló lesz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sportosra kimunkált alakját gogotáncosként érvényesítette.

 

A mostani  munkahelyén viszont mindenki tudja, hogy ő az Isten. Mindenki tudja, hogy létezik, de még senki se látta....

Talán mert diszkréten félrevonulva töpreng arról, hogy milyen élethivatásban teljesedhet ki a jövőben.

 

Ó ha rózsabimbó lehetnéééééééék........ Nem, ez nem az igazi............

MEGVAN!  BINGÓ!

 

Hivatásos anya.

2 komment

Címkék: szülinap alice

A bejegyzés trackback címe:

https://aliszka.blog.hu/api/trackback/id/tr831886158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rozsomak.anika 2010.04.11. 15:15:48

most már tudjuk nem is a Bodrogi Gyula volt!!!! Vagy x aktás ügy?

k család 2010.04.12. 08:22:27

Szólj ám, hogy segítsek-e, hogy meg-e kérdezzem a könyvelő irodás ismerőseimet, ha-ha-ha ;-/, ja de eszembe jutott a kampányodban a hozzá szólások egyik evidens része, pénzügyi terület törölve, Lacinak üzenem vigyázzzzzzz :-D
süti beállítások módosítása