HTML

Aliszka csodaországa

Kulcs a lábtörlő alatt...

Utolsó kommentek

Friss topikok

Linkblog

Alízológia - az én tesóm...

2010.04.01. 09:22 :: enik

 "Mosolygok, mert a testvérem vagy, és kacagok, mert nem tehetsz ellene semmit".

 

 


 

 

 

 

 

 

 

"A testvér olyan valaki, aki sosem engedi, hogy elfeledd az őrült dolgokat, amiket tettél."

Ez bizony nem közhely, nagyon is komoly valóságtartalma van. És csak azért, hogy rögtön meg is feleljek ennek a szerepnek, no és ne legyen hiányérzeted, szokás szerint elmesélem, hogy igenis megdobtál téglával... és olyan könyörtelenül támadtál rám, hogy az életemet féltve iszkoltam előled. Ugye, megérted, hogy nem hagyhattam ki?

Persze, az őszinteséghez az is hozzátartozik, hogy csak e kis affér sokszori felemlegetése után rukkolt elő hőn szeretett, osztatlan közös tulajdonú édesanyánk azzal a fontos adalékkal, hogy én téged jóval megelőzve folyamodtam tettlegességhez.

Ugyebár volt az a rejtélyes incidens, amikor inflagranti tettenértek, amint csecsemőként éppen fejre akartalak ejteni.  Állítólag sötét volt, neked békésen kellett szunyókálnod a kiságyadban. Én belopóztam, és valahogy kiszedtelek onnan, hogy merényletemet elkövethessem, mindezt csendben, óvatosan, nehogy valaki észrevegye. A szerencsének köszönheted az életedet. A fáma szerint a szülői felmentő sereg időben érkezett, és te megmenekültél. De kérdezem én........Ki állíthatja bizonyossággal, hogy amire anyu betoppant te már nem pattantál-e vissza egyszer...esetleg kétszer...netalán többször?

Bárhogy is volt, bármilyen merényletet is követtünk el egymással szemben gyermekkorunkban , a lényeg az, hogy ha nekem meg kellene neveznem 3 dolgot az életemben, amiért végtelen hálát érzek, az egyik annak a tudata, hogy te vagy az én tesóm. Tudom, hogy ez érzelgős volt és talán nyálas is. Nem számít. Komolyan gondolom.

És azt, hogy ez a viszonyulás kölcsönösségen is alapulhat-e, mutassa meg a testvérhoroszkóp. :

A Kos testvér: Rámenős, csupa izgalom mellette az élet. Örökké azt hiszi, hogy versenypályán van, a vele élők azonban mégsem érzik bántónak ezt a viselkedést, hiszen a Kosnál odaadóbb testvér nincs: egész életében szívén viseli vér szerinti rokonai sorsát. Kivel hogyan jön ki? A Kos nagyon jól érzi magát a nagystílű Oroszlánnal, és közel érzi magához a Nyilast a vehemenciája miatt.
A Halak jegyű testvérben rendszerint csalódik, a Szüzet kicsinyesnek tartja, a Ráknak pedig nehezen tudja követni a hangulatváltozásait.

Az Oroszlán testvér: Neki kell a figyelem középpontjában állnia, különben cirkusz lesz! Féltő szeretet fűzi a testvéreihez, akiknek a legjobb barátja marad egész életében. Az Oroszlán jegyű testvér támogatására minden helyzetben lehet számítani. Viszont vérig sértődik, ha a családban pont ő nem tud valamiről.
Kivel hogyan jön ki?
Oroszlán jegyű testvérével tisztelik egymást. Élvezi a Kos felgyorsult tempóját, a Nyilas bátorságát, az Ikrek sokoldalúságát, és azt, hogy a Bika elnéző vele szemben. A Bakban nagy tudású szövetségesre lelhet, viszont idegesítheti a Rák szeszélyessége és a Szűz pénzsóvársága.

A mellékelt ábra szerint a csillagok  is kedvező képet festenek, hurrá!

És ahogy egy közös szívünkcsücske mondaná, van amihez nem kell különösebb kommentár... jöjjön az én kedvenc képem... a világ legszebb és legcukibb tesójával:

4 komment

Címkék: szülinap alice

A bejegyzés trackback címe:

https://aliszka.blog.hu/api/trackback/id/tr111886148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

enik 2010.04.08. 14:46:49

Azt azért még el kell mesélnem, hogy a testvér nemcsak a rossz dolgokat tartja számon, hanem a jót is. Már ha tud mindenről. Nekem már csak azért is megérte ennyire elmélyedni az Alizológia rejtelmeibe, mert olyan információkat is megtudtam, amit eddig nem. Ezt pedig úgy, hogy anyu is figyelemmel követi, milyen képek kerültek fel, és pont most kezdett mesélni, amikor már szinte minden összeállt. Mesélte, hogy gyermekkorunkban huzamosabb ideig voltam szanatóriumban és az idő alatt minden dolognak, amit kapott, kérte, hogy a felét tegyék el nekem. Most is ilyen, és ami külön remek, hogy ez a jószívűséget még túlzásba is viszi.

k család 2010.04.12. 08:28:12

Kedves Editke!

Kettesben esett meg ez az eset, hogy-e kedves dedek lettek. A te szemedben is eme remek gyerekek szeretett teljes rendes emberek lettek?

enik 2010.04.12. 08:45:27

@k család:
Szerintem feltettél egy olyan kérdést, párdon, helyesen mekegsz, ami engem is módfeletten érdekel harmincköhöhömböhöm éve:)))))

Magában is egy riporter veszett el:D

k család 2010.04.12. 10:20:50

Köszönöm, öröm röpköd bönnöm:-/

Virágokat az öltözönmbe kérem, a bon-bon-t jaa ez nem az, a helyszínen fogyasztom!
süti beállítások módosítása